למה כדאי לפנות “לבחיק האם” לטיפול בקשיים רגשיים לאחר לידה?

מחבר/ת:בחיק האם - מרכז טיפול ותמיכה רגשית ליולדת לתינוק ולמשפחה
התמחות: הריון ולידה

נשים רבות מגיעות לשלב הזה שבו הן שואלות את עצמן מה לעשות עם ה”דיכאון לאחר לידה” שהן אבחנו אצלן, או עם המצב הנפשי הלא מאובחן שמקשה עליהן ביומיום לתפקד, או להיות שמחות, אבל הן לא מצליחות לעשות את הצעד הבא של לפנות לקבלת עזרה.

לאורך כל שנות הניסיון שלנו בטיפול בנשים לאחר לידה, שמענו לא מעט את האמירות הבאות: “אני מבינה שאני בדיכאון ושאני צריכה לעזור לעצמי להתמודד איתו אבל אני פשוט לא מסוגלת לקום ולעשות את הצעד הזה של להרים את הטלפון ולבקש עזרה”. נשים יעדיפו לסבול, לכאוב, לפני שהן יבקשו עזרה.
למה זה קורה???

סיבות שבגללן נשים לא פונות לקבל עזרה

חשיבה שלילית

כשנשים נמצאות בדיכאון הן לא מצליחות לחשוב בצורה בהירה על האפשרות שיכול להיות שיהיה להן קל יותר או כפי שרבות מהן נוטות לומר: “אני לא מאמינה שאצא מזה יום אחד”. החשיבה השלילית והדיכוטומית מאפיינת מאוד את החשיבה של נשים בדיכאון והיא בעצם ההפרעה עצמה, אשר גורמת למעגל קסמים של סבל. נשים לא מאמינות שיכול להיות שינוי במצבן ולכן הן לא עושות שום דבר כדי לשנות את אותו ולא פונות לקבל טיפול בדיכאון לאחר לידה.

בושה

נשים, מרגע לידתן, הורגלו לחשוב שהידע על טיפול וגידול ילדים טבוע בהן מבחינה ביולוגית. תפקידי מגדר מסורתיים, המושרשים בתרבויות שמהן באנו מלמדים, שנשים “נולדו” לטפל בתינוקות. אמא אשר לא מצליחה לטפל בתינוק שלה, להבין אותו, כפי שהיא חונכה שהיא “צריכה לעשות”, מרגישה שהיא כישלון ותתבייש שאחרים יתפסו אותה ככזאת. לפעמים נשים שסובלות “מדיכאון אחרי לידה” עוטות על עצמן מסיכה שקרית של תפקוד ולא יחשפו את “האמת האמיתית” שמסתתרת מתחתיה.

סרטונים בנושא דיכאון אחרי לידה, דיכאון אחרי לידה, חרדות בהרייון ולאחר לידה ועוד מתוך פלייליסט של “בחיק האם”

דפוסים הוריים

הפחד להכביד / להעמיס על אחרים – בעיקר נשים עם דפוסים “הוריים”, כאלו שהתרגלו תמיד לראות את האחר קודם ופחות את עצמן, יתקשו לבקש עזרה כדי לא להכביד על אחרים או להעמיס עליהם גם את הקשיים ו/או “הצרות” שלהן. ההנחה היא שאם הן יבקשו עזרה, האחר יצטרך לפנות להן מזמנו היקר וזה יכביד עליו ויתפוס את זמנו שהוא יותר יקר מהבעיות שלהן.

חשש מביקורת

הפחד להיתפס כפגיעות – נשים חוששות להיות חשופות לביקורת של הסביבה עליהן בהיותן פגיעות / חסרות אונים. בקשת עזרה נתפסת כחולשה ועלולה לדרדר עוד יותר את הדימוי העצמי של הנשים שהוא רגיש מאוד בימים שקשה להן לאחר לידה. מצבים אלו עלולים לעורר חרדות אחרי לידה, דיכאון ועוד מצבים רגשיים שמקשים מאד על היולדת ועל משפחתה.

למה נשים בדיכאון אחרי לידה לא פונות לעזרה ואיך "בחיק האם" - מרכז לליווי וטיפול בנשים ומשפחותיהן לאחר לידה יכול לסייע
למה נשים בדיכאון אחרי לידה לא פונות לעזרה ואיך “בחיק האם” מרכז לליווי וטיפול בנשים ומשפחותיהן לאחר לידה יכול לסייע

פחד לאבד שליטה

הפחד לאבד שליטה – נשים רבות חוששות שהמטפל יגרום להן “להוריד את הרגל מהגז” וכשזה יקרה, המצד יתדרדר עוד יותר ממה שהוא קשה עכשיו. נשים אלו לא מאמינות ביכולת של האחר “לתפוס את ההגה” במקומן והן מקבעות דפוסים והרגלים לא אדפטיביים בגלל הצורך להישאר כל הזמן בשליטה מלאה. בעבודה הקלינית שלנו אנחנו רואות נשים אשר לא “משחררות” / מאפשרות לאף אחד מלבדן לחתל את התינוקות שלהן, להאכיל אותם, לעשות להם אמבטיה ובכלל לטפל בהם. הפחד הזה נובע מ:

  1. חוסר אמון באחר שמסוגל לעשות את המשימות מספיק טוב כמותן. החשש שהתינוק יפגע אם מישהו יעשה את הדברים בצורה אחרת מהצורה שהן מאמינו שכך הדברים צריכים להיעשות.
  2. פחד מאובדן האהבה של התינוק אם הוא יפגוש אחר שמטפל בו יותר טוב מהן.

חוסר ידע לאן לפנות

חוסר ידע לאן לפנות לטיפול בדיכאון אחרי לידה או בעיות רגשיות אחרות – מייד לאחר הלידה לנשים מאוד קשה להתחיל ולחפש אחר מטפל טוב אשר יוכל לעזור להן במצבן. הרשת מלאה בהפניות ובשמות של מטפלים אבל הבלבול הוא רב ונשים לא יודעות לאן לפנות. נשים מדווחות על תחושות של התשה מהחיפוש הסיזיפי אחר מטפל שיהיה טוב מספיק עבורן ומהחשש כי המטפל שהן יפנו אליו לא יהיה מספיק בעל הידע או הכישרון לסייע להן בצורה הטובה ביותר.

מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום?
השאירו פרטים בטופס ומומחית מ”בחיק האם” תחזור אליכם בהקדם

    איך אנחנו ב”בחיק האם” יכולות לעזור לך להתמודד עם החששות שלך?

    תחום הטיפול ביולדת, בתינוק ובמשפחה הינו תחום ייחודי אשר מחייב הכרות והבנה קודמת של המצבים הרגשיים של נשים, גברים והתינוק במעבר להורות.
    ב”בחיק האם” מרכז לטיפול וסיוע ליולדת, לתינוק ולמשפחה, ישנם מטפלים שונים מתחום בריאות הנפש אשר למדו במשך שנים את תחום ההורות לפני ולאחר הלידה ואת תחום ההתפתחות של תינוקות והם מיומנים לסייע ולעזור לנשים שסובלות ומתקשות בכל אחת מהסיבות שתיארנו קודם לכן ולמשפחותיהן.
    במרכז מטפלים:

    • פסיכולוגים קליניים  חינוכיים והתפתחותיים
    •  עובדים סוציאליים קלינים
    •  פסיכותרפיסטים
    • מטפלים באומנויות

    כולם מחזיקים בתואר אקדמי מוכר בתחום הטיפול באישה לאחר לידה, בתינוקה ובמשפחה ככלל.
    המטפלים מגיעים מטווח גדול של איזורים ברחבי הארץ.

    “בחיק האם” מתמחה בהתאמת מסגרת טיפולית, מטפל וסוג טיפול לכל פונה.

    “בחיק האם” מרכזת  מידע לגבי  שלל המסגרות הקיימות בארץ לטיפול בנשים ותינוקותיהן אחרי לידה, מרפאות ציבוריות לטיפול באשה,  עמותות המלוות אמהות לאחר לידה ועוד. לאחר ריאיון מפורט, בו ייקבע מוקד הטיפול ורמת הקושי, תופנה האם למסגרת המתאימה ולמטפל המתאים.

    “בחיק האם” – בשיתוף עם מרכז רימון

    “בחיק האם” – בשיתוף עם מרכז רימון מחזיקים בתו איכות אשר מבטיח למטופלים כי המטפל או הפסיכולוג הינם בעלי הכשרה פורמאלית ממוסד אקדמי מוכר, בעלי ניסיון בתחומם ובעלי המלצות.

    בנוסף, ב”בחיק האם”- בשיתוף עם מרכז רימון, דואגים לספק הדרכה מקצועית ועקבית למטפלים שלנו. אנחנו מספקים מגוון של שירותים אשר יכולים להיות מותאמים לכל אם, תינוק ומשפחה לפי הצרכים שלה וההעדפות האישיות שלה.

    מהם הטיפולים המוצעים ב”בחיק האם”?

    ב”בחיק האם” נציע ליולדת ולמשפחתה מצע גדול של טיפולים אפשריים:

    אם הגעת עד לכאן ואת מבינה שיש מי שיוכל לעזור לך להתמודד עם המצב שבו את נמצאת במקצועיות, ברגישות ותוך הבנה של כל התהליכים אשר עוברים עליך ועל משפחתך, אל תהססי לפנות אלינו.

    בהצלחה!!!
    צוות בחיק האם – מרכז רימון

    מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום?
    השאירו פרטים בטופס ומומחית מ”בחיק האם” תחזור אליכם בהקדם

      מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

      איך מתמודדים פסיכולוגית עם הפלה
      ב”חיק האם” מתרחבת – דרושים פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים
      דיכאון אחרי לידה גברים
      דיכאון אחרי לידה למי פונים – מי יכול לטפל בדיכאון אחרי לידה?
      דיכאון אחרי לידה שאלון / אבחון עצמי
      דיכאון לפני לידה / דכאון טרום לידתי
      דכאון אחרי לידה – כל מה שחשוב לדעת
      השפעת דיכאון אחרי לידה על התינוק
      התמודדות נפשית עם טיפולי פוריות
      התקפי חרדה בהריון / פאניקה
      חרדות אחרי לידה
      חרדות בהריון – אבחון וטיפול
      חרדות במהלך ההריון – איך מזהים?
      טוקופוביה Tokophobia – פחד מהריון
      טיפול בדיכאון אחרי לידה גברים
      טיפול בדיכאון לאחר לידה – מה אפשר לעשות?
      לידה שקטה
      לידה שקטה – השלכות רגשיות של לידת עובר מת
      למה כדאי לפנות “לבחיק האם” לטיפול בקשיים רגשיים לאחר לידה?
      מה זה לידה שקטה? שאלות ותשובות
      פרויקטים ייחודיים בתחום טיפול וסיוע לנשים ומשפחות לאחר לידה
      קבוצת תמיכה דיכאון אחרי לידה
      הכנה רגשית ללידה – הכנה נפשית לאמהות ואבות לפני הריון או לפני לידה
      דיכאון אחרי לידה אחרי שנה / דיכאון מאוחר לאחר לידה
      דיכאון אחרי לידה תסמינים / סימנים לדיכאון אחרי לידה

      המומחים של רימון ב

      טיפול דיאדי
      צפון תל אביב, רמת השרון
      עברית

      עוד מאמרים בנושא

      דיכאון אחרי לידה תסמינים / סימנים לדיכאון אחרי לידה - מפת דרכים לזיהוי ואבחון עצמי דיכאון אחרי לידה
      סימנים לדיכאון אחרי לידה נשים וגברים הסובלים מדיכאון אחרי לידה, לעיתים קרובות מגלים תסמינים של דיכאון אחרי לידה, אך אינם מאובחנים ואינם מקבלים טיפול מתאים....
      דיכאון אחרי לידה אחרי שנה / דיכאון מאוחר לאחר לידה "PPD ארוך טווח"
      דיכאון אחרי לידה אחרי שנה / דיכאון מאוחר לאחר לידה “כל הזמן אמרתי: הילד יגדל וזה יעבור לי, אבל זה לא עובר”…  “חיכיתי מלא זמן...
      ההכנה נפשית ללידה - הכנה רגשית וקוגניטיבית של אמהות ואבות לפני לידה או לידה ראשונה
      הכנה נפשית ללידה הכנה רגשית / נפשית ללידה או להריון ראשון.אם יש לכם שני קווים חדשים על המקלון שבודק הריון, אז מגיע לכם “מזל טוב”....
      דיכאון לפני לידה - תסמינים, סיכונים, טיפול - מאת מומחיות בחיק האם
      בסרטים ההוליוודיים יצירי התרבות המערבית, לא תראו נשים בדיכאון לפני לידה. סרטים אלה מלאים בתמונות של נשים ורודות לחיים, קורנות מאושר, שמלטפות באהבה את הבטן...
      מסתבר שתינוקות מרגישים הרבה יותר ממה שדמיינו. מהן השפעות דיכאון אחרי לידה על התינוק - מומחיות בחיק האם מסבירות את ההשפעות הרגשיות וההתפתחותיות
      השפעת דיכאון אחרי לידה על התינוק – במשך שנים אנשים חשבו שתינוקות לא ממש מרגישים או קולטים מה קורה סביבם. “הם עדיין קטנים, מה הם...
      טיפול בדיכאון אחרי לידה אצל גברים - בחיק האם
      למרות שבשנים האחרונות המודעות בדבר “דיכאון אחרי לידה” עלתה, עדיין אנחנו עדים לדה-לגיטימציה חברתית, כלפי גברים להיות במגע עם הרגשות שלהם ולבטא תחושות קשות ביחס...

      צריכים עזרה באיתור מומחה מתאים? השאירו פרטים

        כניסה למערכת