הרצון להקים משפחה ולהעמיד צאצאים הוא רצון חזק וברור מאליו למרבית האנשים, ומדובר בזכות טבעית שניתנה לכל יצור אנושי. עם זאת, הדרך להגיע לשם לא תמיד פשוטה ומהירה, ולמעשה חלק בלתי מבוטל מהנשים אינן מצליחות להיכנס להריון בקלות.
על מנת להתמודד עם מצב זה ועם הרצון הטבעי לילודה, תחום טיפולי פוריות התפתח לאין שיעור ומציע מגוון של פתרונות להתמודד עם מצב של בעיות פוריות ועם קושי להיכנס להריון. עם זאת, לא מדובר בפתרונות קסם. למעשה, טיפולי פוריות מביאים עמם תקווה וסיכויים טובים יותר לילודה, אך הם קשים להתמודדות גם מהבחינה הזוגית והנפשית וגם מהבחינה הפיזית והכלכלית.
ההיבט הנפשי של טיפולי פוריות
זוגות רבים חווים תחושות קשות ושליליות לגבי העובדה שאינם מצליחים להיכנס להריון. תחושות כמו חרדה, מתח, דיכאון, עצבנות והמרכזית שבהן – תחושת אשם, מציפות את הזוג ולעיתים מופיעות גם במהלך טיפולי פוריות, שנמשכים זמן בלתי מבוטל.
על מנת להתמודד עם רגשות אלה, יש קודם כל להגיע להבנה שזה המצב ושאף אחד אינו אשם בו. יחד עם זאת יש לגייס את הסביבה התומכת – הורים, אחים ואחיות, חברים וחברות ואף אנשי מקצוע שיכולים לסייע בתקופה זו כמו פסיכולוגים, מטפלים טבעיים וכדומה.
בנוסף, מומלץ לבחור דבר אחד קבוע שיאפשר לכם מפלט ונועד להירגעות ולאיזון כמו דיקור סיני, ספינינג בחדר הכושר, צפייה בסרט בקולנוע או כל דבר שתוכלו לעשות באופן קבוע ויחזק אתכם.
ההיבט הכלכלי של טיפולי פוריות
טיפולי פוריות, מלבד העובדה שהם קשים מבחינה נפשית, עולים הרבה כסף וגוזלים זמן יקר.
ההתעסקות עם טיפולי הפוריות ועם ההוצאות הכלכליות הגדולות שמגיעות עימם יכולה להוסיף על הקשיים הקיימים, ולכן חשוב להיערך לכך עוד לפני שמתחילים.
כיום יש מגוון פתרונות מימון לטיפולים אלה דרך ביטוחים משלימים או דרך תכניות למיניהן שקופות החולים ובתי החולים מציעים לציבור. כמו כן, תוכלו להיעזר בהורים ובסביבה הקרובה, בחסכונות שלכם ובמקרה הצורך גם בהלוואה מהבנק. מה שחשוב הוא לתכנן את פריסת התשלומים בצורה נכונה על מנת שהנושא הכלכלי יכביד עליכם כמה שפחות.
ההשלכה של היבט זה על ההתמודדות הנפשית קשורה גם היא לתחושת הדחיפות ולרגשי האשם. זכרו: כאשר המטרה לנגד עיניכם חשובה לכם, ההוצאות מוצדקות. סדר העדיפויות שלכם ראוי ונכון, גם אם הוא מכביד עליכם כלכלית.
ההיבט הזוגי של טיפולי פוריות
הזוגיות בזמן טיפולי פוריות עלולה להיפגע, במיוחד כאשר הצורך בטיפולי פוריות מגיע בתחילת הנישואים, כאשר הזוג עדיין לא בנה לעצמו מערכת של הרגלים ושל תמיכה הדדית. במהלך טיפולי פוריות הזוג יכול למצוא את עצמו מתקשה בהבנת הפרטנר/ית, בתחושה של רגשות אשם עצמית והדדית ובאי הכלת הכאב של בן הזוג השני.
חשוב להסתכל על תקופה זו כעל אתגר לזוגיות ולאפשר לעצמכם לצאת ממנה מחוזקים פי כמה, עם יכולות זוגיות גבוהות שרק יתרמו לכם בהמשך. מומלץ בתקופה זו להרבות בחופשות ובזמן זוגי שבו אפשר להקשיב, ליהנות ולהתפנק, אך עם זאת, לזכור מתי לתת מרחב ולכבד את האינטימיות ואת הפרטיות של בן או בת הזוג.
מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום?
השאירו פרטים בטופס ומומחית מ”בחיק האם” תחזור אליכם בהקדם
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:
איך מתמודדים פסיכולוגית עם הפלה
ב”חיק האם” מתרחבת – דרושים פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים
דיכאון אחרי לידה גברים
דיכאון אחרי לידה למי פונים – מי יכול לטפל בדיכאון אחרי לידה?
דיכאון אחרי לידה שאלון / אבחון עצמי
דיכאון לפני לידה / דכאון טרום לידתי
דכאון אחרי לידה – כל מה שחשוב לדעת
השפעת דיכאון אחרי לידה על התינוק
התמודדות נפשית עם טיפולי פוריות
התקפי חרדה בהריון / פאניקה
חרדות אחרי לידה
חרדות בהריון – אבחון וטיפול
חרדות במהלך ההריון – איך מזהים?
טוקופוביה Tokophobia – פחד מהריון
טיפול בדיכאון אחרי לידה גברים
טיפול בדיכאון לאחר לידה – מה אפשר לעשות?
לידה שקטה
לידה שקטה – השלכות רגשיות של לידת עובר מת
למה כדאי לפנות “לבחיק האם” לטיפול בקשיים רגשיים לאחר לידה?
מה זה לידה שקטה? שאלות ותשובות
פרויקטים ייחודיים בתחום טיפול וסיוע לנשים ומשפחות לאחר לידה
קבוצת תמיכה דיכאון אחרי לידה
הכנה רגשית ללידה – הכנה נפשית לאמהות ואבות לפני הריון או לפני לידה
דיכאון אחרי לידה אחרי שנה / דיכאון מאוחר לאחר לידה
דיכאון אחרי לידה תסמינים / סימנים לדיכאון אחרי לידה