התמודדות עם נכות או מחלה היא תהליך קשה, לרוב בעל השפעה רגשית עוצמתית ומטלטלת. כל אדם מגיב בצורה שונה ובעוצמה שונה למשברים ושינויים בחייו וכך גם כאשר אדם מתמודד עם נכות או גילוי של מחלה. דרכי ההתמודדות עם מצבי משבר אלה מושפע ממשתנים רבים ומגוונים, בינהם מאפייני אישיותו, ניסיון חייו, התמודדות קודמת או ידע קודם על המחלה או הנכות ועוד. כתוצאה מגילוי של נכות או מחלה האדם עובר שינויים רבים בחייו, אליהם עליו להסתגל, שינויים בגופו, שינויים בתפיסת העצמי, שינויים בערך העצמי, שינויים ביכולות ובתפקוד ועוד. מחלה ונכות לעיתים מכתיבות שינויים מיידיים בצורת החיים, בשיגרה ולעיתים בתפקוד היומיומי.
גם בני המשפחה של האדם עם המחלה או הנכות עוברים שינויים רבים ועליהם להסתגל אליהם.
טיפול פסיכולוגי במצבים של נכות או מחלה יכול לעזור להתמודד עם הרגשות הקשים סביב גילוי המחלה או הנכות. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור להתבונן על המצב בדרכים נוספות שיכולות לשפר את ההסתגלות אליו ואף לעזור לעיתים בהשלמה וקבלת המצב ותוך כך בשמירה על תקוה ועל אופטימיות.
במצבים בהם בן משפחה מבוגר יש לגלות עירנות למצב הילדים במשפחה ולשים הלב כיצד הם מתמודדים עם המצב והאם כדאי להפנותם לקבלת עזרה מפסיכולוג ילדים. כאשר מדובר בגילוי מחלה או נכות אצל ילד לעיתים כדאי להתייעץ באיש מקצוע ולבחון את דרכי ההתמודדות עם הגילוי והאם יש צורך בהתערבות פסיכולוגית. ישנם מצבים בהם טיפול משפחתי או זוגי יכולים לעזור למערכת המשפחתית או הזוגית להתמודד עם השינויים בעקבות גילי המחלה או הנכות.
בכל מקרה אנו ברימון, נשמח לעמוד לרשותכם ולחשוב יחד על הצורך בטיפול פסיכולוגי או טיפול משפחתי או זוגי או הדרכת הורים. ניתן לפנות אלינו בכל שעה להתייעצות או לקביעת פגישת ייעוץ.