מהי לידה שקטה?
לידה שקטה ההיא אחת החוויות הקשות ביותר עבור נשים במהלך תקופת הפוריות. זהו נושא טראומטי ועצוב מאד ואין דרך נוחה או טובה לדבר עליו.
לידה שקטה היא לידה של עובר ללא רוח חיים במשקל 500 גרם ויותר או בשבוע ה 22 להריון ומעלה.
הסיבות ללידה שקטה אינן ידועות ב 1/3 מהמקרים. ב 2/3 המקרים האחרים, ישנן סיבות מוכרות: בעיות בשליה או בחבל הטבור, לחץ דם גבוה, זיהומים, מומים מולדים או אורח חיים לא בריא.
תוכן המאמר:
לידה שקטה סטטיסטיקה
מה זה לידה שקטה?
סיכונים ללידה שקטה
תסמינים וסימנים ללידה שקטה – מהם הגורמים ללידה שקטה ועוד
אבחון ובדיקות
ניהול וטיפול
מניעת לידה שקטה
פרוגנוזה
להמשיך לחיות לאחר לידה שקטה
כיצד להתמודד עם לידה שקטה
בחירת מטפלת רגשית / פסיכולוגית מומלצת
לידה שקטה – חוויה מושתקת – המאמר המלא – מאמר בנושא סיכונים נפשיים בעקבות לידה שקטה
לידה שקטה – סטטיסטיקה
בעולם, סקרים סטטיסטיים לאורך שנים, מראים על נתונים יציבים בכל הקשור לתדירות הלידות השקטות. לידה שקטה מתרחשת כ 2-6 מיליון בשנה, ברחבי העולם. בישראל נכון לשנת 2013 ,לידה שקטה מתרחשת ב 1010 לידות מתוך סך הלידות בשנה. על פי הלמ”ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה – בישראל), לא נראית ירידה במספר הלידות השקטות גם בשנים קודמות. בארה”ב לידת מת מתרחשת באחד מכל 160 הריונות בשנה (כ 24,000 תינוקות בשנה בארה”ב בלבד).
אנשי המקצוע סבורים שלא ניתן למנוע לידות שקטות, למרות שרק בכ 7.5% מהמקרים, אכן לא ניתן היה לנבא סיבוכים ומוות של העובר.
בעשורים האחרונים לא נמצא טיפול יעיל למניעת או טיפול בהשלכות הרגשיות והנפשיות של לידה שקטה.
לידה שקטה – מה זה?
לידה שקטה היא לידה של עובר ללא רוח חיים במשקל 500 גרם ויותר או בשבוע ה 22 להריון ומעלה. לידה שקטה מאופיינת בשקט לאחר הלידה, בניגוד ללידה של תינוק חי, הבוכהה מיד אחרי הלידה.
בלידה שקטה העובר עלול למות מספר שעות לפני הלידה ואף כמה שבועות. מות ההעובר במהלך ההלידה הוא אירוע נדיר כיום.
למרות שהטיפולים הרפואיים והבדיקות הרפואיות, ההמתבצעות לפני הלידה, השתפרו והשתכללו באופן מרשים מאד, לידות עובר מת ממשיכות להתרחש, גם בימינו אנו. אנשי המקצוע הרפואיים, כאמור, עדיין מחזקים בדעה כי לא ניתן למנוע לידה שקטה.
מות העובר עלול להתרחש באופן צפוי, כאשר הפסקת ההריון נעשית באופן יזום לבקשת האישה או הזוג. באישור ועדה להפסקת הריון, שאמורה לאשר את הפסקות ההריון היזומות. הההפלה מתבצעם תמד מסיבות רפואיות (בעיות גנטיות, מום או סכנה ליולדת).
הפסקת הריון לפני שבוע 24 יכולה להעשות באמצעים שונים מבלי לעבור לידה. הפסקת הריון בשלבים מאוחרים יותר, כוללת פעולה רפואית שמפסיקה את פעילות ליבו של העובר ובהמשך, זירוז תהליך הלידה באמצעים שונים, תהליך שנקרא השראת לידה. בסוף תהליך זה, מתחיל תהליך הלידה שבסופו נולד העובר, ללא רוח חיים.
לידה שקטה בעקבות הפסקת הריון נעשית בידיעת בני הזוג ובהסכמתם. זהו אירוע מחריד בכל מקרה, למרות שבני הזוג “מונכים” לקראתו, עד שבאמת ניתן היות מוכנים לחוויה טראומטית כזו.
לידה שקטה בעקבות מוות פתאומי ולא צפוי של העובר, מגיעה, בדרך כלל, ללא כל הכנה מוקדמת.
ללידה שקטה ישנן השפעה נפשיות על היולדת, על בן או בת הזוג ועל משפחתה. גם הצוותים הרפואיים בעצמם, אינם חסינים ומושפעים מאירועים טרגיים אלו.
סיכונים ללידה שקטה
לידה שקטה יכולה לקרות לנשים בהריון בכל גיל, רקע או מוצא אתני. לידה שקטה יכולה להיות בלתי צפוייה – 1/3 מהמקרים אינם מוסברים. עם זאת, ישנן דרכים להפחית את הסיכון
גורמים שנמצאו כגורמי סיכון ללידה שקטה:
עישון, שתיית אלכוהול ושימוש בסמים
גיל היולדת (מעל גיל 35)
טיפול לקוי לפני הלידה
תת תזונה.
לידות מרובות (תאומים או יותר)
מצב בריאותי קיים
יולדות שסובלות מהשמנת יתר ( BMI מעל 30)
ההבדל בין לידה שקטה להפלה – גם הפלה היא אובדן הריון, אך לידה שקטה תחשב אם תתרחש אחרי שבוע 22 והפלה אם לפני שבוע 22.
חשוב שלא תשארו לבד
עזרה מאיש מקצוע מומחה יכולה להקל עליכם את ההתמודדות
ולעזור לכם לחזור לישון, לאכול, לחזור לשגרה ולתפקוד,
תעשו את זה עבורכן ועבור המשפחות שלכן
התקשרו אלינו להתיעצות עם מומחה ללא התחייבות
מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום?
השאירו פרטים בטופס ומומחית מ”בחיק האם” תחזור אליכם בהקדם
תסמינים וסימנים ללידה שקטה
הגורמים ללידה שקטה
הסיבות ללידה שקטה חיונית לא רק לצוותים הרפואיים, אלא גם להורים עצמם שידעו להמנע ממצב זה וכן יעזרו בתהליך האבל על התינוק המת. אך כאמור, כ 1/3 מהלידות השקטות הן ללא סיבה ידועה.
הגורמים ללידה שקטהה יכולים לכלול:
• בעיות בשליה ו/או בחבל הטבור – השליה היא איבר “שמרפד” את הרחם בהריון. באמצעותו ובאמצעותחבל הטבור, העובר מקבל דם, חמצן וחומריי מזון אחרים. כל בעיות עם השליה או חבל הטבור והעובר עלול שלא להתפתח כראוי.
• רעלת הריון – רעלת הריון גורמת ללחץ דם גבוה ונפיחות שלרוב מתרחשת בשלב מאוחר בהריון. רעלת הריון, גורמת לסיכון כפול של הפרדות השלייה או לידה שקטה.
• זָאֶבֶת (LUPUS) – זאבת מגדילה את הסיכון ללידת תינוק מת.
• הפרעות קרישה – אם שיש לה הפרעת קרישת דם כמו המופיליה (Hemophilia) נמצאת בסיכון גבוה יותר
• מצבה הרפואי של יולדת – מחלות רקע אחרות יכולות לפעמים לגרום ללידות שקטות – מחלות רקע אחרות כגון: סוכרת, מחלות לב, מחלת בלוטת התריס או זיהום ויראלי או חיידקי
• אורח חיים – אם אורח החיים שלך כולל שתיית אלכוהול, שימוש בסמים ו/או עישון, את מעלה משמעותית את הסיכון ללידה שקטה
• מומים מולדים – מום אחד או יותר בעובר מהווים גורם לכ -25% מהלידות השקטות. במקרים של לידות שקטות, בדיקה מעמיקה של התינוק, הכוללת נתיחה לאחר המוות (בדיקה פנימית של גוף התינוק), יכולה לחשוף את המום המולד. רק לעיתים רחוקות נחשפים מומים ללא בדיקה מעמיקה
• זיהום – זיהום בין השבוע 24 לשבוע 27 יכול לגרום למוות עוברי. בדרך כלל מדובר בזיהום חיידקי שעובר מהנרתיק לרחם. חיידקים נפוצים כוללים סטרפטוקוקוס מקבוצת B, E. coli, klebsiella, אנטרוקוקוס, שפעת המופילוס, כלמידיה ומיקופלזמה או ureaplasma. בעיות נוספות כוללות בין היתר אדמת, שפעת, הרפס, מחלת ליים (Lyme disease) ומלריה. חלק מהזיהומים נעלמים מעיניהם של הצוות הרפואי ומתגלים רק כאשר ישנם כבר סיבוכים רציניים
• טְרַאוּמָה – טראומה כגון תאונת דרכים עלולה לגרום ללידת מת
• עימדון מרה תוך כבדי בהיריון – Intrahepatic cholestasis of pregnancy (ICP): זוהי הפרעת כבד הכוללת גירוד חמור ו/או צהבת
תסמינים גופניים אצל היולדת לאחר לידה שקטה
אם את סובלת מחום, דימום, צמרמורות או כאבים לאחר לידה שקטה, צרי קשר בהקדם עם הרופא המטפל שלך, שכן אלו עלולים להיות סימנים לזיהום.
האם אפשר להניק לאחר לידה שקטה?
לאחר שמיילדים את השליה, ההורמונים המייצרים חלב עשויים להיות מופעלים (הנקה). גופך יחל בהפקת חלב אם, אלא אם כן את סובלת מרעלת הריון, את יכול ליטול תרופות הנקראות אגוניסטים של דופמין שעשויות למנוע מהשדיים להפיק חלב. את יכול גם לבחור לאפשר להנקה להפסיק באופן טבעי.
האם לידת מת גורמת לאי פוריות?
לא. לידת מת אינה גורמת לאי פוריות והיא אינה מעידה על כך שישנה בעיה.
אבחון ובדיקות
כיצד מתבצעת האבחנה?
בדרך כלל היולדת היא שמבחינה ראשונה כי התינוק אינו פעיל כפי שהיה. בדיקת אולטראסאונד רגילה, בדרכ’ תאשר אם העובר אכן נפטר.
כיצד אוכל לברר מהם הגורמים ללידה השקטה שעברתי?
כדי לגלות את הסיבות לכך, הרופא שלך יבצע אחת או יותר מהבדיקות הבאות:
- בדיקות דם – בדיקות דם יראו אם יש לך רעלת הריון, עימדון מרה תוך כבדי בהיריון – Intrahepatic cholestasis of pregnancy (ICP) או סוכרת.
- בדיקת חבל הטבור, הממברנות והשליה – רקמות אלו מתחברות לעובר שלך. בעיה ברקמות אלו, עלולה למנוע מהתינוק שלך לקבל חמצן, דם וחומרים מזינים.
- בדיקות לאיתור זיהומים – הצוות הרפואי יקח דגימה מהשתן, הדם או תאים מהנרתיק או צוואר הרחם שלך כדי לבדוק אם סבלת מזיהום.
- בדיקת תפקוד בלוטת התריס – בדיקה זו תקבע אם משהו לא בסדר בבלוטת התריס שלך.
- בדיקות גנטיות – הרופא שלך ייקח דגימה מחבל הטבור, כדי לקבוע אם לתינוקך יש בעיות גנטיות כמו תסמונת דאון.
- הרופא שלך יבדוק גם את הרשומות הרפואיות ואת הנסיבות והרקע שלך. בהסכמתך, ניתן לבצע נתיחה שלאחר המוות, כדי לקבוע את סיבת מותו של תינוקך. נתיחה היא נתיחה כירורגית המבוצעת על ידי רופא פתולוג מיומן. החתכים נעשים בזהירות כדי להימנע מעיוות, והם מתוקנים לאחר מכן בניתוח. יש לך את הזכות להגביל את הנתיחה כדי למנוע כל חתך שלא תרגישי נח עמו. הקפידי לכתוב בקשות אלה בטופס ההסכמה לנתיחה לאחר המוות.
חלק מבתי החולים אינם מבצעים נתיחה לאחר המוות, ייתכן שיהיה צורך להעביר את תינוקך לבית חולים אחר, במידה ותרצי שבכל זאת תערך בדיקה מעמיקה של סיבת המוות. ודאי שאת מרגישה בנוח עם בית החולים, אילו לוקחים את תינוקך. יש לך גם את הזכות להתנגד לנתיחה, אם זה מה שתעדיפי.
במקרים מסוימים, ייתכן שתידרש נתיחה מסיבות משפטיות, למשל במצבים בהם:
התינוק מת תוך 24 שעות לאחר ניתוח כירורגי
רופא לא יכול לאמת את סיבת המוות
התינוק היה חי ואז נפטר באופן פתאומי
ניהול וטיפול
מה קורה לאחר שהתינוק נפטר?
אם התינוק שלך נפטר לפני הלידה, יש לך שלוש אפשרויות:
לידה מושרית
לידה טבעית
ניתוח קיסרי
לידה מושרית (השראת לידה) – השראת לידה יכולה להעשות באמצעות תרופות או אמצעים מכנים שמכינים את הגוף ללידה ומזרזים אותה. יש לבצע השראת לידה כאשר היולדת נמצאת באחד המצבים הבאים:
רעלת הריון חמורה (לחץ דם גבוה)
זיהום חמור
שק מי שפיר נכרך סביב התינוק
הפרעת קרישה
לידה טבעית – ההמתנה ללידה טבעית היא אופציה קיימת, אך ככל שמצבו של גוף התינוק מתדרדר בתוך הרחם, כך אופציה זו הופכת לפחות רלוונטית. פגיעה בגופו של התינוק עלולה לפגוע במראה התינוק וכן להקשות על קביעת סיבת המוות וכמובן לסכן אותך.
ניתוח קיסרי – ניתוח קיסרי אינו מומלץ מכיוון שהוא אינו בטוח כמו לידה טבעית או לידה מושריית. בניתוח קיסרי ישנו סיכון כמו בכל ניתוח.
מה קורה לאחר לידת תינוק מת?
אחרי לידת עובר מת הצוות הרפואי יאפשר לך להחזיק את תינוקך. יכול להיות שלא תרגישי נח עם הרעיון הזה. זו בחירה אישית שלך.
תוכלי לבקש מזכרות מתינוקך כמו שמיכה, צמיד בית החולים וכולי.
ניתן גם לבקש לצלם את התינוק. לא תמיד נח לעשות זאת, אך יתכן שתמונה כזו תוכל לעזור לך בהמשך במהלך תהליך האבל.
מְנִיעָת לידה שקטה
האם ניתן למנוע לידת עובר מת?
בדרך כלל לא ניתן למנוע לידה שקטה. זה קורה לעתים קרובות כי התפתחות התינוק לא הייתה תקינה.
שיפור בריאותה של האם, כולל הקפדה על תנאי המחייה והתאמת אורח החיים יכולים לשפר את הסיכויים להריון בריא ומוצלח. אם את נמצאת בסיכון גבוה למות העובר במהלך ההריון, את תנוטרי באופן שגרתי באמצעות אולטראסאונד או ניטור קצב לב עוברי. במידה ותמצא בעיה, יכול להיות שהצוות הרפואי ימליץ על זירוז הלידה על מנת לקדמה.
כיצד ניתן להפחית את הסיכון ללידה שקטה?
מכיוון שלא תמיד מבינים את הסיבות ללידת עובר מת, קשה למנוע זאת. עם זאת, ישנם כמה צעדים שאת יכולה לנקוט כדי להגדיל את הסיכויים שלך ללדת תינוק בריא:
הימנעי משימוש בסמים, עישון ושתיית אלכוהול.
פני לרופא אם יש לך דימום במהלך המחצית השנייה של ההריון.
בצע “ספירת תנועות” יומית – בסביבות שבועות 26-28, נסי להכיר את התנועות האופייניות של תינוקך. אם תנועות אלו מפסיקות או משתנות, פני מייד לרופא המטפל.
לפני שאת נכנסת להריון, נסי להגיע למשקל תקין ובריא – אם את כבר בהריון, שוחחי עם הרופא שלך על אפשרויות לשמירה על בריואתך ושמירה על המשקל באמצעות תזונה בריאה ומאוזנת ופעילות גופנית.
הגני על עצמך מפני זיהומים.
הימנעי ממזונות מסוימים כולל סוגים מסוימים של דגים וסוגים מסוימים של גבינה. כמו כן, בדקיהיטב לפני שאת אוכלת כל סוג של בשר או עוף, שהם מבושלים היטב.
דווחי מיד על כל כאב בטן, גירוד או דימום מהנרתיק.
תנוחת שינה – הקפידי לישון על הצד ולא על הגב. אם הינך בהריון במשך 28 שבועות או יותר, שינה על הגב יכולה להכפיל את הסיכון ללידת מת. קשר זהה אינו ברור לחלוטין, אך המומחים טוענים כי יש לזה קשר לאספקת הדם והחמצן לגוף העובר.
בצעי בדיקות שגרתיות, כולל בדיקות לחץ דם ובדיקות שתן. אלה יעזרו לרופא שלך לבדוק אם יש מחלות או מצבים שעלולים להשפיע על בריאות התינוק שלך.
האם שמירה על תזונה בריאה יכולה למנוע את מות העובר?
למרבה הצער, אכילה או הימנעות ממאכל ספציפי לא יכולים להבטיח שלא תהיה לך לידה שקטה. עם זאת, יש כמה מאכלים שכדאי להתרחק מהם כדי לשפר את הסיכויים להריון בריא באופן כללי. הימנעי מהמאכלים הבאים:
גבינות רכות, גבינות בשלות עם עובש וגבינות כחולות רכות.
חלב לא מפוסטר ומוצרי חלב לא מפוסטרים.
בשר נא או מבושל.
מוצרי כבד.
פטה.
ביצים נאות או מבושלות חלקית.
ביציי ברווז, אווז או שליו.
דגי חרב, כריש וצדפות נאות.
הגבילי משקאות המכילים קפאין ותה צמחים.
פרוגנוזה
מתי עלי לפנות לרופא לאחר לידה שקטה?
סביר להניח שתתקיים פגישת המשך עם הרופא שלך כעבור מספר שבועות מהלידה. באותו זמן ידונו איתך בתוצאות הנתיחה והבדיקות ותוכלי לשאול שאלות על מנת להפיג חששות לגבי הריונות עתידיים.
האם אוכל להיכנס להריון לאחר שילדתי תינוק בלידה שקטה?
כן. רוב הנשים שעברו לידה שקטה, מצליחות בהמשך להיכנס להריון וללדת תינוק בריא. אם הלידה השקטה נגרמה כתוצאה ממום בעובר או סיבוכים של חבל הטבור, הסיכוי ללידת עובר מת, פעם נוספת, אינו גבוה. אם הסיבה הייתה מחלה של האם או הפרעה גנטית, הסיכון גבוה במקצת. הסיכוי שההריון הבא של אישה, לאחר לידה שקטה, יסתיים שוב בלידה שקטה הוא כ -3%, מה שאומר שרוב ההריונות לאחר לידה שקטה, הן של תינוקות בריאים.
כמה זמן אחרי לידה שקטה אני יכולה להיכנס שוב להריון?
שוחחי עם הרופא שלך על תזמון ההריון הבא כדי לוודא שאת מוכנה מבחינה פיזית, בריאותית ורגשית, להכנס להריון חדש. חלק מהרופאים ממליצים להמתין פרק זמן מסוים (בין 6 חודשים לשנה), לפני שמנסים להיכנס להריון שוב. ישנם כמה מחקרים שמצאו כי נשים שמחכות לפחות שנה אחת לפני הניסיון להרות פעם נוספת, לאחר לידה שקטה, סבלו פחות מחרדות ודיכאון במהלך ההריון הבא שלהן.
הסטטיסטיקה מראה שכ- 60% מהזוגות מחכים עד 6 חודשים בכדי לנסות להרות שוב, לאחר לידה שקטה ועוד 30% מהזוגות מחכים עד 12 חודשים. אל תתפלאו אם הדברים לא קורים מהר, לידה שקטה היא חוויה טראומית לגוף, לנפש ולזוגיות והמשפחה.
להמשיך לחיות לאחר לידה שקטה
האם יש צורך בהלוויה וקבורה לאחר לידה שקטה?
עד לאחרונה נושא הקבורה של עובר שנולד מת, לא הוסדרה והתוצאה היתה שהשליטה וההחלטות בנושא היו בידי “החברא קדישא” בלבד. כך נושא הלוויה והקבורה לאחר לידה שקטה הושפע מתפיסות והלכות דתיות. אימהות שעברו לידה שקטה עד לשנים האחרונות, לא קיבלו כל מידע על מקום הקבורה ונאמר להן שאין לשבת שבעה ולנהוג מנהגי אבלות, כולל איסור הקמת מצבה או כל הנצחה שהיא.
כיום, במהלך ההכנה ללידה שקטה, תתבקשו לחתום על מסמכים שקשורים לקבורה. בית החולים מחויב למסור לכם מידע על מקום הקבורה ועל הזכויות שלכם בתהליך זה.
יתכן שתרגישו לא מוכנים לענות על שאלות אלו טרם הלידה ותצטרכו זמן נוסף לעבד את הנושא ולחשוב על כך. תוכלו לבקש לחתום על מסכים אלו לגבי נושא הקבורה לאחר הלידה עצמה.
לא משנה מה בחרתם, זכותכם לשנות את דעתכם. הקפידו לשאול את מי שמבצע את הסידורים הללו, עד מתי ניתן להודיע על שינויים בהחלטות שלכם.
כיצד עלי לתקשר עם ילדי האחרים לאחר לידת מת?
את עשויה לגלות שילדיך הם נחמה עבורך, דאגה נוספת או שפשוט קשה לך מדי כרגע להתמודד איתם. אלו תגובות רגילות ונורמטיביות לאחר אירוע טרגי כמו לידה שקטה. קחי את הזמן שאת זקוקה לו בכדי להתאבל ולהיפרד מהילד שאיבדת. בסופו של דבר רגשותייך ויחסך הרגילים לילדייך ישובו לעצמם והקשר שלך איתם עשוי אף להתחזק, בעקבות אירוע טראומטי כמו לידה שקטה.
לא משנה כמה תרצו להגן על ילדיכם מפני הצער והכאב שבבשורה, הם ירגישו היטב רגשות אלו מהסובבים אותם בתקופה זו. כנות היא הדרך הטובה ביותר לעזור לילדיכם להתמודד עם החוויה הכואבת הזו. לילדים יש הבנה שונה של המוות בשלבי התפתחות שונים.
מה אני יכולה לעשות כדי להתמודד עם לידה שקטה?
קחי את הזמן שאת צריכה כדי להחלים פיזית ורגשית לאחר לידת תינוק מת. ללא קשר לשלב ההריון שבמהלכו אירעה האובדן, את עדיין הורה והחיים שגדלו בתוכך, היו אמתיים. זה נורמלי לחלוטין שאת חווה רגשות קשים ואולי אף דיכאון או הפרעה פורט טראומטית (PTSD). מעל לכל, חשוב ביותר שלא תאשימי את עצמך. תני לעצמך זמן להתמודד, להתאבל ולקבל את האובדן הנוא שחווית.
ניתן לקבל ייעוץ. קבוצות תמיכה לאובדן הריון ונשים לאחר לידה שקטה עשויות להוות גם הן משאב טוב לשני ההורים. שאלי את הרופא שלך לקבלת מידע נוסף אודות קבוצות ייעוץ ותמיכה.
דרך נוספת מומלצת להתמודדות, היא פנייה לטיפול פסיכולוגי או טיפול רגשי (פסיכותרפיה).
אם את חווה רגשות קשים כמו עצב כבד, פחד משתק, עצבנות, קשיים בשינה, שינויים בהרגלי האכילה, ירידה בתאבון או תאבון מוגבר, או כל סימן אחר שמפריע לך או פוגע בתפקוד שלך, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע מומחה בתחום בריאות הנפש, בעל ניסיון בנושאים הקשורים להריון ולידה.
מעוניינת להתייעץ עם מומחה ללא התחייבות?
הגעת למקום הנכון, מטרתינו במרכז רימון היא להההתאים את הפסיכולוגים והפסיכותרפיסטים המומלצים והטובים ביותר עבורך ועבור משפחתך.
מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום?
השאירו פרטים בטופס ומומחית מ”בחיק האם” תחזור אליכם בהקדם
אילו שאלות עלי לשאול את הרופא שלי לאחר לידה שקטה?
שאלות שאולי תרצי לשאול את הרופא שלך:
מה הייתה הסיבה ללידה שקטה?
האם יש עוד משהו שאני יכול לעשות כדי למנוע לידת תינוק מת בעתיד?
האם אתה ממליץ על פנייה לפסיכיאטר?
האם אתה ממליץ על פנייה לטיפול רגשי?
האם אתה ממליץ על קבוצת תמיכה?
תוך כמה זמן אתה ממליץ לי להיכנס להריון שוב?
האם בית החולים הזה שומר תיעוד של לידות מת?
האם אוכל לקבל עותק של הרשומות/תעודת הלידה?
מתי עלי לחזור לפגישה נוספת?
כיצד אטפל בהריון הבא?
לידה שקטה עלולה להיות טראומטית והרסנית, בהשפעתה על בריאותה הנפשית של היולדת, על בן או בת הזוג שלה ועל ילדיה ומשפחתה. זהו רגע משמעותי ומדכא במיוחד עבור ההורים, בני המשפחה והחברים. הקושי יכול להיות חמור יותר, כאשר מדובר על לידה שקטה שמתרחשת ללא סיבה ברורה.
זכרי כי זה נורמלי להרגיש ולחוות רגשות קשים אחרי לידה שקטה.
אל תהססי, פני לעזרה בתחום בריאות הנפש, במידה ואת מרגישה צורך בכך.
אין בכך כל בושה ואנשי מקצוע מומחים בתחום, ידעו להתייחס לנושא ברגישות ולעזור לך וללוות אותך ואת משפחתך בהתמודדות עם האירוע הטרגי.
שמרי על קשר עם הרופאים שלך לפני, במהלך ואחרי ההריון והלידה. שתפי בכל הדאגות שלך ובמחשבות שלך. אל תהססי לשאול שאלות. המנעי ככל יכולתך משתייה ועישון.
זכרי שאחרי לידה שקטה יש לך סיכויים גבוהים להכנס שוב להריון וללידת בלידה רגילה, תינוק בריא.
טיפול רגשי לאחר לידה שקטה במרכז רימון
אנחנו מבינים את הקושי בבחירת מטפלת רגשית / פסיכולוג וזו הסיבה שבגללה הקמנו מלכתחילה את מרכז רימון.
לנו במרכז רימון ישנה מטרה אחת ברורה – לעזור לכם למצוא את הפסיכותרפיסטים והפסיכולוגים המתאימים ביותר עבורכם והקרובים ביותר אליכם.
התמחינו בהתאמת פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים מאז שנת 2013.
אנו עובדים עם מגוון של מטפלים רגשיים, פסיכותרפיסטים ופסיכולוגים מומלצים בכל הארץ, המומחיות בטיפול במגוון קשיים וסוגי טיפול.
חשוב לנו שבצוות שלנו יהיו אך ורק מטפלים ומטפלות בעלות הכשרה אקדמית, ניסיון, התמחויות והמלצות רלוונטיות.
תהליך בחירת המטפלות והמטפלים עמם אנו עובדים, נעשה תוך תהליך מיון קפדני ולכן יש לנו אחוזי הצלחה מאד גבוהים בהתאמת מטפלים רגשיים, פסיכותרפיסטים ופסיכולוגים .
התקשרו עכשיו להתיעצות עם מומחה ללא כל התחייבות
המאמר המלא “לידה שקטה – חוויה מושתקת” מאת מירב זילברשטיין (2017)
זילברשטיין, במאמרה, מביאה הסברים מעניינים ומעמיקים, בנוגע לסיבות השונות ש”קשר השתיקה” נשמר. “קשר השתיקה” מתואר בספרות המקצועית, כאחת הסיבות לעובדה ששכיחותן של לידות שקטות, ברחבי העולם (וגם בישראל) אינה פוחתת. עובדה זו מעניינת במיוחד, לאור העובדה, שהתקדמות הטכנולוגיה והרפואה בהחלט היו יכולות להפחית תופעה נוראית זאת בצורה משמעותית. כמו כן, סוקרת זילברשטיין במאמרה את דרכי התמודדותם של הורים המתמודדים עם אחת החוויות האנושיות הטרגיות והטראומטיות ביותר, אל מול “קשר השתיקה” והתיחסות החברה, הממסד הרפואי וקובעי המדיניות לנושא.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:
איך מתמודדים פסיכולוגית עם הפלה
ב”חיק האם” מתרחבת – דרושים פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים
דיכאון אחרי לידה גברים
דיכאון אחרי לידה למי פונים – מי יכול לטפל בדיכאון אחרי לידה?
דיכאון אחרי לידה שאלון / אבחון עצמי
דיכאון לפני לידה / דכאון טרום לידתי
דכאון אחרי לידה – כל מה שחשוב לדעת
השפעת דיכאון אחרי לידה על התינוק
התמודדות נפשית עם טיפולי פוריות
התקפי חרדה בהריון / פאניקה
חרדות אחרי לידה
חרדות בהריון – אבחון וטיפול
חרדות במהלך ההריון – איך מזהים?
טוקופוביה Tokophobia – פחד מהריון
טיפול בדיכאון אחרי לידה גברים
טיפול בדיכאון לאחר לידה – מה אפשר לעשות?
לידה שקטה
לידה שקטה – השלכות רגשיות של לידת עובר מת
למה כדאי לפנות “לבחיק האם” לטיפול בקשיים רגשיים לאחר לידה?
מה זה לידה שקטה? שאלות ותשובות
פרויקטים ייחודיים בתחום טיפול וסיוע לנשים ומשפחות לאחר לידה
קבוצת תמיכה דיכאון אחרי לידה
הכנה רגשית ללידה – הכנה נפשית לאמהות ואבות לפני הריון או לפני לידה
דיכאון אחרי לידה אחרי שנה / דיכאון מאוחר לאחר לידה
דיכאון אחרי לידה תסמינים / סימנים לדיכאון אחרי לידה