מייאוש לתיקון: 5 השלבים הרגשיים כשיש חשד לבגידה

מחבר/ת:צוות מרכז רימון
התמחות: בגידה בזוגיות

מייאוש לתיקון: 5 השלבים הרגשיים כשיש חשד לבגידה

 

השלבים הרגשיים המלווים בגידה או חשד בבגידה ומה יכול לעזור בכל אחד מהם?

  כאשר אדם מגלה אודות בגידה או עולה חשד לבגידה במערכת היחסים הזוגית שלו, הוא חווה סערה רגשית עצומה. בגידה יכולה להיות מכה הרסנית לאדם ולזוגיות ולעתים קרובות היא מעוררת מגוון של רגשות עזים. חשוב להכיר בכך שהמסע של כל אחד הוא ייחודי, אך ישנם שלבים רגשיים נפוצים שאנשים נוטים לעבור כאשר הם מתמודדים עם בגידה. במאמר זה נתאר את השלבים הללו וננסה להעלות ולהציע אסטרטגיות שונות להתמודדות עם כל אחד מהם:  

1. הלם והכחשה:

עם גילוי הבגידה, התגובה הראשונית היא לרוב הלם וחוסר אמון. זה עשוי להיות קשה מאד לקבל את המציאות במצב כזה, מה שיכול להוביל להכחשה של המצב. בשלב זה, חשוב: הרשו לעצמכם לעבד את הרגשות שעולים בכם: תנו לעצמכם רשות להרגיש את ההלם ואת חוסר האמון. הכירו ברגשות שלכם ובכך שיש להם תוקף. תנו לעצמכם זמן ומרחב לחוות אותם.

חפשו תמיכה:

פנו לחברים מהימנים, בני משפחה או מטפל/פסיכולוג שיכולים לספק לכם מרחב בטוח, לחלוק את הרגשות והמחשבות שלכם. דיבור על החוויה הרגשית שלכם, יכולה לעזור לכם לאמת את הרגשות שלכם, לקבל תוקף לרגשות אלו ולספק נחמה.  

מעוניינים להתייעץ עם אחד המטפלים או הפסיכולוגים המומלצים שלנו המתמחים בטיפול לאחר בגידה?  – לחצו על הקישור>

 

2. כעס ותחושת “הבגידה” / שבירת האמון

ככל שההלם פוחת, כעס ותחושות בגידה / שבירת האמון, עוללות וצצות לעתים קרובות יותר. טבעי לחוות כעס עז כלפי בן/בת הזוג שבגד/ה. כדי להתמודד עם השלב הזה:

הביעו את הכעס שלכם בצורה בונה

מצאו מוצא בריא לכעס שלכם, כמו רישום ביומן, פעילות גופנית או עיסוק בפעילויות יצירתיות. הימנעו מהתנהגויות הרסניות, שעלולות להזיק לכם או לאחרים.

תקשרו את הרגשות שלכם

עסוק בתקשורת פתוחה וכנה עם בן הזוג, הבעת הכעס תוך שמירה על כבוד הדדי. טיפול זוגי יכול לספק סביבה בטוחה להפוך שיחות אלו לאפשריות יותר ופרודקטיביות יותר.  

מייאוש לתיקון: 5 השלבים הרגשיים כשיש חשד לבגידה השלבים הרגשיים המלווים בגידה או חשד בבגידה ומה יכול לעזור בכל אחד מהם?
מייאוש לתיקון: 5 השלבים הרגשיים כשיש חשד לבגידה
השלבים הרגשיים המלווים בגידה או חשד בבגידה ומה יכול לעזור בכל אחד מהם?

3. אבל ואובדן

בגידה יכולה להיחוות כאובדן עמוק, המוביל לתחושות של אבל, על אובדן האמון, הבגידה בציפיות ובתקוות שלכם והאובדן הפוטנציאלי של מערכת היחסים. כדי לתמודד בשלב זה:

הרשו לעצמכם להתאבל

תנו לעצמכם את הרשות להתאבל על האובדן ולהכיר בכאב העז הקשור בבגידה. חפשו תמיכה מאנשים אהובים או מטפלת/פסיכולוגית שיוכלו להדריך וללוות אתכם בתהליך האבל.

תרגלו טיפול עצמי

עסקו בפעילויות המטפחות את רווחתכם האישית, כגון תרגול מיינדפולנס, פנייה לעזרה מקצועית / טיפול פסיכולוגי או עיסוק בתחביבים שמסבים לכם סיפוק ושמחה. תעדפו את הצרכים הרגשיים והפיזיים שלכם בתקופה קשה זו.  

 

4. בנייה מחדש של אמון

בנייה מחדש של אמון היא שלב מכריע בתהליך הריפוי. תהליך זה מחייב את שני בני הזוג להיות מחויבים למסע של שיקום ותיקון מערכת היחסים. להלן כמה אסטרטגיות לשלב זה:

פנו לעזרה מקצועית

פנו לטיפול זוגי אצל מטפל זוגי ומשפחתי מוסמך, המתמחה בהחלמה מבגידה. מטפל/ת זוגי/ת מיומנים יכולים להקל ולסייע בתקשורת פתוחה, לספק הדרכה לבניית האמוון מחדש ולעזור לשני בני הזוג לנווט במורכבות של תהליך הריפוי.

לבסס שקיפות ואחריות

השותפ/ה שבגד/ה צריכים לקחת אחריות על מעשיהם ולהפגין נכונות להיות פתוחים ושקופים. זה כולל לקיחת אחריות על התנהגותם, מענה פתוח וכנה על שאלות ובנייה מחדש של אמון באמצעות פעולות עקביות לאורך זמן.

סבלנות ומחויבות

בנייה מחדש של האמון דורשת זמן, סבלנות ומאמץ משני הצדדים במעררכת היחסים. חיוני להגדיר ציפיות ריאליות ולתקשר בפתיחות על ההתקדמות והאתגרים שתחוו לאורך הדרך.  

 

5. להתקדם ולהתחבר מחדש

בשלב זה, זוגות פועלים לקראת חיבור מחדש ובניית מערכת יחסים חזקה יותר. שלב זה כרוך ביצירת יסודות חדשים, המבוססים על תקשורת פתוחה, אינטימיות רגשית ומטרות משותפות. שקלו את הדברים הבאים:

טיפוח אינטימיות רגשית

עסקו בפעילויות המעודדות חיבור רגשי, כגון פעילויות זוגיות, חוויות משותפות או שיתוף בשיחות משמעותיות.

תרגלו סליחה ושחרור

סליחה היא תהליך אישי שיכול להוביל לריפוי. זה לא אומר לשכוח או לסלוח על הבגידה אלא לשחרר את העומס הרגשי שעלול לעכב את ההתקדמות. עבודה עם מטפל / פסיכולוג זוגי יכולה לעזור לנווט בתהליך מורכב זה.

השקיעו בזוגיות שלכם

הקדישו זמן ומאמץ לשיקום וטיפוח הקשר. חקרו דרכים חדשות להעמקת הקשר שלכם, למשל באמצעות פעילויות זוגיות, השתתפות בסדנאות או השתתפות בטיפול פסיכולוגי / טיפול זוגי מתמשך כדי לשמר את ההתקדמות שהושגה.   זכרו, תהליך הריפוי הוא ייחודי לכל אדם ולכל זוג. עבודה עם מטפל/ת זוגי/ת מיומנ/ת יכולה לספק את ההדרכה, הכלים והתמיכה הדרושים כדי לנווט דרך השלבים הרגשיים המלווים בגידה ולעזור לכם למצוא נתיב לריפוי, צמיחה וביסוס מערכת יחסים חזקים יותר.  

 

במה אנו במרכז רימון נוכל לעזור לכם? – לחצו על הקישור וקראו את המאמר הבא>

 

מעוניינים להתייעץ עם המטפלים והפסיכולוגים המומלצים שלנו? לחצו על הקישור ליצירת קשר > נשמח לעזור

 

המומחים של רימון ב

טיפול זוגי / ייעוץ זוגי

עוד מאמרים בנושא

סימנים לבגידה - מאפיינים של גבר בוגד
סימנים לבגידה – מאפיינים של גבר בוגד איך לדעת אם הוא בוגד בי?   האם ישנם מאפיינים לגבר בוגד? איך גבר בוגד מתנהג? האם ישנם...
התנהגות ומאפיינים של גבר בוגד - איך מתנהג גבר בוגד? מהו דפוס הבגידה ומהם הסימנים? מומחי מרכז רימון עונים. להתאמת מטפלת זוגית או טיפול פסיכולוגי התקשרו עכשיו
מאפיינים של גבר בוגד – או איך מתנהג גבר בוגד. אמנם כולנו אנשים שונים, אבל כאשר מדובר בשקרים, למשל כאשר גבר בוגד, ישנם מאפיינים והתנהגויות...
סיפורי בגידה - למה גברים בוגדים, למרות מחיר הבגידה? מומחי מרכז רימון מסבירים
למה גברים בוגדים? לאנשים (גברים ונשים) בוגדים ישנם סיפורים והסברים רבים ומגוונים להסביר את הסיבות לבגידה. סיפורי הבגידה הללו אולי יעזרו לכם להבין חלק מההתנהגות...
למה גברים בבוגדים? 13 סיבות נפוצות לבגידה. מרכז רימון - טיפול פסיכולוגי וטיפול זוגי בפריסה ארצית
למה גברים בוגדים? הנה 13 סיבות נפוצות. לגברים בוגדים ישנם תירוצים והסברים רבים ומגוונים להסביר את הסיבות לבגידתם. עם זאת, חשוב לזכור, ישנה דרך אחרת,...
מחיר הבגידה - למה גברים בוגדים למרות המחיר הכבד? - מרכז רימון - מומחים בייעוץ וטיפול זוגי ומשפחתי
מהו מחיר הבגידה? אנשים לרוב לא מבינים את מחיר הבגידה שלהם בבן או בת זוגם. כאשר המועמד לשעבר לנשיאות בארה”ב ג’ון אדוארדס בגד באשתו, הוא...
בוגד - מה ההגדרה של גבר בוגד? מצורפות דעות של אנשי מקצוע שונים מתחום הטיפול הפפסיכולוגי והטיפול הזוגי - מרכז רימון - מומחים בטיפול וייעוץ זוגי בפריסה ארצית
בוגד – הגדרה מילונית בוגד –  שֵׁם עֶצֶם פועל: לבגוד שם פועל: בגידה ברבים: בוגדים הגדרה של בוגד בוגד הוא מי שמפר את הכללים בצורה...

צריכים עזרה באיתור מומחה מתאים? השאירו פרטים

    כניסה למערכת